Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@18:41:59 GMT

چرا شاخص بورس بازهم منفی شد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۳۲۶

چرا شاخص بورس بازهم منفی شد؟

مجتبی معتمدنیا در گفت‌وگو با مهر، درباره علت افت شدید شاخص کل بورس در معاملات امروز اظهار داشت: اگر بخواهیم دلیل اصلاح بازار و ریزش قیمت‌ها را جمع بندی کنیم باید مجموعه‌ای از عوامل با وزن و میزان تأثیرگذاری متفاوت مانند اختلال در هسته معاملات، اشتباه یکی از کارگزاری‌های بزرگ در توقف معاملات سهامداران این کارگزاری و همچنین اشتباه دولت در هفته گذشته در انتشار خبر توقف عرضه دارا دوم اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: علت اصلی این موضوع رشد سریع نمادهای شاخص ساز در هفته‌های گذشته بود؛ و همچنین شرکت‌هایی که قرار بود سهام آنها در ETF دوم عرضه شود رشد کردند که با خلف وعده دولت با عرضه این صندوق، شاهد اصلاح قیمت سهام این نمادها بودیم.

کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: در هفته‌های گذشته سرمایه گذاران با عدم اعتماد بازار نسبت به بدقولی دولت مواجه شدند، عامل دوم نیز می‌تواند عدم توسعه سخت افزاری بازار شامل اختلال در هسته معاملات به همراه ضعف خدمات دهی کارگزاری‌ها باشد.

به گفته معتمدنیا، رشد نقدینگی ورودی به بازار با خدمات کارگزاری‌ها و هسته معاملات همسان نیست و در نتیجه یک کارگزاری به راحتی می‌تواند دسترسی سرمایه گذاران به خرید و فروش معاملات را متوقف کنند.

وی ادامه داد: قرار است از فردا مصوبه جدید سازمان بورس مبنی بر کاهش ارزش وجه تضمین کارگزاری‌ها نزد سازمان بورس اجرایی شود. از همین رو یکی از کارگزاری‌های بزرگ که امروز سبب توقف معاملات شد با دستکاری در سامانه معاملاتی خود یک روز زودتر از ابلاغ بخشنامه سبب ریزش شاخص در معاملات شد. وقتی دو یا سه کارگزاری به حدی قدرتمند می‌شوند که می‌توانند جلوی سفارش گیری سهامداران را بگیرند این اتفاقات پیش می‌آید.

وی افزود: در زمانی که سازمان بورس اجازه فعالیت شرکت‌های کارگزاری جدید به بازار را صادر نکرد معدود کارگزاری‌های موجود توانستند قدرت یافته و این اعمال قدرت‌ها در چنین وضعیت‌هایی خود را نمایان می‌کند. کارگزاری‌های بزرگ جزو اصلی ترین نهادهایی هستند که به همراه کانون کارگزاران بورس برای عدم صدور مجوز جدید به سازمان بورس فشار وارد می‌کنند.

معتمدنیا تاکید کرد: اصلاحی که امروز به بازار وارد شد اتفاق چندان بد و بزرگی نیست و اتفاق بدتر از آن عدم اعتماد سهامداران و سرمایه گذاران به تصمیمات دولت در تصمیم گیری های بعدی است که با عدم عرضه دارا دوم در زمان اعلام شده این بی اعتمادی افزایش یافت. یکی از اصلی ترین اصول بازی دولت در بازار سرمایه در حالی که ادعای حمایت از آن را دارد انجام به موقع تعهدات است. تصمیمات یک شبه علاوه بر اینکه اعتماد سرمایه گذار را سلب می‌کند در جلب مجدد اعتماد تأثیر گذار بوده و زمان زیادی می‌گیرد.

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اتفاقی که در عرضه دارا دوم رخ داد ناهماهنگی نبود بلکه یک هماهنگی عامدانه بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد برای عدم عرضه آن بود، گفت: سودی که دولت از این اقدام می‌برد اولاً جلوی رشد سریع و تیز شاخص گرفته می‌شود، ثانیاً هشداری به مردم بود که اگر زمانی شاهد افت سنگین بازار بودیم دولت از قبل اعلام کرده باشد این بازار (بورس) بازاری ریسک پذیر است و شاهد اعتراض سهامداران نباشیم.

به گفته معتمدنیا این در حالی است که برداشت دولت از این اقدام اشتباه است و باید این موضوع را در نظر بگیرد اگر مثلاً ۳۰ درصد بازار افت کند نقدینگی که از آن خارج و به بازارهای موازی وارد می‌شود، می‌تواند سایر بازارها را دچار چالش کند.

منبع: الف

کلیدواژه: کارگزاری ها سازمان بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (یک شنبه ۹ اردیبهشت) ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۲۸۴ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۸۷ درصد ریزش کرد.


شاخص هم وزن ۰.۹۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.


در این بازار ۳۳۰ هزار معامله به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال انجام شد.


در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.


در مقابل نماد‌های حکشتی و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.


شاخص کل فرابورس افت ۰.۹ درصدی را تجربه و در کانال ۲۵ هزار و ۲۸۹ واحدی ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس